Lu(cia)

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Deti sú zlaté...

...ale len na verejnosti
   Dnes ráno som bola u doktorky na kontrole. Okolo mňa behali, vrieskali a hrali sa samé malé deti vo vekovom zložení od jedného do troch rokov. Či len boli zlaté! Usmievali sa, hanblivo sa skrývali za mamine rifle (časy sukní už akosi pominuli) a kradli mi moje keksíky. Nuž, boli naozaj milé. V tom momente som si však spomenula na moje dve sesternice. Jedna väčší blázonko ako druhý. Aj ony sú na verejnosti zlatučké, milučké, jednoducho na spapkanie, ale za dverami bytu sa všetko okamžite mení. Krik, piskot, nárek, neporiadok...
   Takže aké sú vlastne deti predškôlkarského veku? Zlaté alebo príliš neposedné a "zlobivé"?

moj svet, postrehy, myslienky... | stály odkaz

Komentáre

  1. Máš pravdu
    Aké sú deti? No, predovšetkým zlaté, milé, jedinečné (čo človiečik, to originál). Sú však aj "minúty", keď sú neposlušné, neposedné. Viem o čom hovorím, lebo mám 20mesačnú dcérku. Niekedy by sa aj postrach Denis mal čoho prinaučiť. Ale napriek ktomu, nie je nič na svete, čo by nahradilo jen úsmev, pohľad, pohľadenie, božtek ...
    publikované: 04.04.2007 15:29:01 | autor: Thomba (e-mail, web, autorizovaný)
  2. deti su ozaj fajn ..
    ale je potrebne mat pri nich dobre nervy a vediet sa ovladat ..
    a nielen tie najmensie, aj tie starsie, do 10r., naposledy, ked som bol na vylete s takymi "indianmi", skoro som osedivel :)
    f.
    publikované: 04.04.2007 18:27:53 | autor: Felician (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Mam skusenosti.
    Vraj ked majú rodičia deti v puberte začnú chápať ľudožrútov. Niečo na tom bude. Tá moja (14,45) je občas na zožranie. V škole seká dobrotu (vravia učitelia), doma akoby trpela schyzofréniou. Knihy, internet, telka. Občas si dáme výchovnú polhodinku a vysvetlím jej, že taniere treba umyť aj z opačnej strany, prach sa usádza aj vedľa skrinky a použité lístky z MHD jej už vkladám do topánok s nádejou, že ju napadne vyhodiť ich do koša.
    Musím však uznať, že varí a pečie vynikajúco - to mi môžu niektoré mamičky závidieť.
    1. apríla mi odmontovala myš od počítača, miesto nej som pri klávesnici našla plyšovú myšku. Bolo to síce náramne ergonomické, ale jak klikám tak klikám a nič. Ja som jej na oplátku nasypala za hrsť suchej fazule pod plachtu, reku vyskúšam či nie je princezná.
    publikované: 05.04.2007 09:40:43 | autor: Strelocka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014